Jan Mackloet

Jan Mackloet Fotografie, een website vol met foto- en vakantie inspiratie

Ik ben begonnen met fotograferen in 2008, eerst met een Canon EOS 350 D. Later heb ik een Canon EOS 5 D Mark III aangeschaft, de lenzen die ik heb zijn een Canon EF 24-70 mm L 2.8, een Canon EF 16-35 mm L 2.8, een Canon EF 100-400 mm L IS 4.5 en een Canon 50 mm 1.5. Ik gebruik ook vaak een carbon statief van Sirui de N2205 met een Sirui kop en snel koppeling. Ook gebruik ik een Canon hoekzoeker en een Hahnel afstandsbediening.

Op deze website vindt u vele foto's van de meest uiteenlopende landen. Een korte opsomming: India, Vietnam, IJsland, Nepal, Canada, Antarctica en nog vele andere landen. Al deze foto's zijn gemaakt gedurende reizen die ik de afgelopen jaren gemaakt heb. Zoekt u mooie plaatjes van interessante vakantie bestemmingen ? Dan vindt u op deze site vast wel wat van uw gading.

Tot zover het technische deel, nu de reizen zelf. De smaak voor het maken van verre vakanties heb ik opgedaan na een reis naar Indonesië in 1989. Daarna zijn we naar Kenia, Sri Lanka, Cuba, Noorwegen, Hawai, Amerika, Canada, India, Nepal, Suriname en nog vele andere landen geweest.

En naarmate je meer reizen onderneemt ga je ook je grenzen verleggen. De nadruk lag in het begin op korte wandelingen en lange bustochten, en gaandeweg verschoof dat via zelf een auto te huren zodat je zelfstandig bent en al de tijd kan nemen om mooie foto’s te maken.

Mijn voorkeur gaat uit naar Landschappen, maar portretten en architectuur vind ik ook leuk om te doen. Ik heb al een aantal cursussen gevolgd bij de SKVR de basistechnieken voor gevorderden.

Ik heb al verschillende prijzen gewonnen om een paar voorbeelden te noemen, in 2015 een 2e prijs in het fotoblad Zoom, in 2016 genomineerd voor een wedstrijd met als titel “ eten onder weg”. In 2009 een foto van Antarctica verleend voor een afstudeeropdracht van een arts in Groningen, die mijn foto had gevonden op internet.

Op deze website staan foto’s uit verschillende landen. Van elke reis heb ik veel foto’s gemaakt en daarvan een klein gedeelte op de site gezet, zodat u kunt genieten van een keus van foto's met de meest uiteenlopende onderwerpen; van de geisers in IJsland naar de bergstammen in het noorden van Vietnam en het Noorderlicht op de Lofoten in Noorwegen.

Wilt u een mooie foto van uw bedrijf of gezin mail dan naar: info@janmackloet.nl.

Groeten en veel kijkplezier.
Jan Mackloet.